Hírarchívum

DAAD pályázati felhívás

2019. június 24.

A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé 2020-2021-es évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére... »

Minden hallgatónak 10 perc áll rendelkezésre szakdologozatának/diplomamunkájának ppt formában történő bemutatására. Kérünk minden kedves hallgatót, hogy a védés kezdése előtt fél órával megjelenni szíveskedjen a megadott helyszínen, hogy a ppt-k időben feltöltésre kerüljenek.

2019. június 25., 8.00
A/521
Elnök: Dr. Gyenizse Péter
Tagok: Dr. Pirkhoffer Ervin, Halmai Ákos
Jegyzőkönyv-vezető: Dobre Bernadett

.. »

Szakdolgozat védés Bsc

2019. június 18.

Minden hallgatónak 10 perc áll rendelkezésre szakdologozatának/diplomamunkájának ppt formában történő bemutatására. Kérünk minden kedves hallgatót, hogy a védés kezdése előtt fél órával megjelenni szíveskedjen a megadott helyszínen, hogy a ppt-k időben feltöltésre kerüljenek.

2019. június 25., 8.00
E/332
Elnök: Dr. Lóczy Dénes
Tagok: Dr. Gálosi-Kovács Bernadett, Dr. Nagyváradi László, Máté Éva
Jegyzőkönyv-vezető: Széligné Zóka Krisztina

.. »

Diplomamunka védés MSc

2019. június 18.

Minden hallgatónak 10 perc áll rendelkezésre szakdologozatának/diplomamunkájának ppt formában történő bemutatására. Kérünk minden kedves hallgatót, hogy a védés kezdése előtt fél órával megjelenni szíveskedjen a megadott helyszínen, hogy a ppt-k időben feltöltésre kerüljenek.

2019. június 24., 8.00
E/427
Elnök: Dr. Czigány Szabolcs
Tagok: Dr. Gyenizse Péter, Dr. Tésits Róbert, Dr. Gálosi-Kovács Bernadett
Jegyzőkönyv-vezető: Rezsek Marietta

.. »

Álláslehetőség

2019. június 17.

A Tempus Közalapítvány Felsőoktatási egysége pályázati referens kollégát keres államközi programok végrehajtásához távol-keleti, eurázsiai, közel-keleti és észak-afrikai országok vonatkozásában, valamint 2 fő pályázati referens munkatársat a Campus Mundi program végrehajtására... »

Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont pályázatot hirdet Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet tudományos segédmunkatárs munkakör betöltésére. .. »

Időpont: 2019. május 31. 13 óra A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Schmeller Gabriella munkahelyi vitájára. Az értekezés címe: "Stratocumulus felhőben lejátszódó szulfátképződés modellezése csatolt bin kémiai és mikrofizikai sémával". A tézis elérhető a linkre kattintva. Helyszín: Pécsi Tudományegyetem TTK, Szabó Pál Zoltán terem Minden érdeklődőt szeretettel várunk!.. »

Időpont: 2019. május 28., 12:00 A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Józsa Edina munkahelyi vitájára. Az értekezés címe: "Globális digitális magasságmodellek összehasonlító vizsgálata és geomorfometriai alkalmazhatósága". Helyszín: Pécsi Tudományegyetem TTK, Prinz terem Minden érdeklődőt szeretettel várunk!.. »

Időpont: 2019. május 28. 12 óra
A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Zagyi Nándor doktori szigorlatára.
Helyszín: PTE TTK Szabó Pál Zoltán terem
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!.. »

Figyelem!

2019. május 3.

A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola felvételit hirdet a 2019/2020-as tanévtől induló képzésére. Jelentkezési határidő: 2019. május 31. További információk itt... »

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézete és a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány szeretettel meghívják Önt a 2019. május 7-én (kedden) 11 órakor kezdődő, Szilágyi István Professzor Úr 70. születésnapja alkalmából megrendezésre kerülő Tudományos Ülésre, majd az azt követő fogadásra... »

Ösztöndíjlehetsőség mesterszakosoknak, PhD-soknak és kutatókank a Visegrádi Alap mobilitási pályázatban, a V4-en kívül a balkáni országok felé is. Részletek itt találhatóak... »

A Földrajzi és Földtudományi Intézet a "Progress in International Geography" kurzus keretein belül tisztlettel meghív minden kedves érdeklődőt Dr. Hermann Klug, a Salzburgi Egyetem professzorának előadására. Az előadás nyilvános és angol nyelvű... »

A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Halmai Ákos munkahelyi vitájára. Az értekezés címe: "Kiköltségvetésű, batimetriai szonárrendszerek használhatóságának vizsgálata folyóvizekben". A tézis elérhető a linkre kattintva. Helyszín: Pécsi Tudományegyetem TTK, E421 előadó Minden érdeklődőt szeretettel várunk!.. »

Záróvizsgák

2019. január 10.

Minden hallgatónak 10 perc áll rendelkezésre szakdologozatának/diplomamunkájának ppt formában történő bemutatására. Kérünk minden kedves hallgatót, hogy a védés kezdése előtt fél órával megjelenni szíveskedjen a megadott helyszínen, hogy a ppt-k időben feltöltésre kerüljenek... »

Védési bizottságok

2019. január 10.

I. Bizottság
Elnök: Dr. Lóczy Dénes, tagok: Dr. Alpek Levente, Dr. Kovács István Péter, Máté Éva jegyzőkönyv-vezető: Dobre Bernadett
Időpont: 2019. január 28., 8.30 órakor
.. »

Farkas Gábor szigorlata

2018. december 12.

A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Farkas Gábor doktori szigorlatára. .. »

Hervai András szigorlata

2018. december 12.

A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Hervai András doktori szigorlatára... »

A továbbképzések jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk január 28. hétfőig. Tanári továbbképzések - pedagógus-továbbképzés a földrajz tantárgy oktatásának megújítása 60 órás tanfolyami formában:
A részvétel díjtalan, a képzés az EFOP- 3.4.4.- 16 pályázati projekt keretében valósul meg. A továbbképzés kétszer 30 órás blokkból tevődik össze, csak együtt végezhető el, de mindkét eleméről tanúsítványt adunk ki... »

A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Köbli Ádám nyilvános doktori vitájára. Az értekezés címe: "Nemzetközi jelentőségű fürdővárosaink komplex fejlesztési lehetőségei a fenntarthatóság jegyében". A disszertáció és a tézis elérhető a linkre kattintva... »

CEEPUS pályázatok

2018. december 4.

A Központi CEEPUS Iroda honlapján megnyílt a lehetőség a 2019/2020-as tanévre szóló CEEPUS hálózati pályázatok feltöltésére és benyújtására... »

2018. november 14-én ismét megrendezésre kerül a GIS day a Pécsi Tudományegyetemen. A térinformatika napján világszerte egyre több szervezet rendezi meg a tudományterületet népszerűsítő programot. A PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet szervezésében a több mint 15 éves múltra visszanyúló, nemzetközi rendezvénysorozatból a PTE az idén sem marad ki... »

A CEEPUS Freemover pályázattípusban a CEEPUS országok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és főállású oktatók nyújthatnak be pályázatot valamennyi CEEPUS ország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe... »

Pályázati felhívás

2018. október 25.

Az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás program keretében a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának oktatói részére az alábbi kiutazó mobilitási helyek pályázhatók a 2018/19-es tanév tavaszi félévére:

 • Ben-Gurion University Negev (Izrael):1 fő kiutazó oktató,6 nap (földtudomány)
 • .. »

  A budapesti DAAD Központ és a Tempus Közalapítvány 2018. október 16-án (kedden) 16:00-18:00 óra között tartja német/magyar nyelvű tájékoztatóját a DAAD 2019-2020-as pályázati ciklusra vonatkozó ösztöndíjairól, amelyre szeretettel vár minden érdeklődőt.

  .. »

  A tavaszi félévre (2019. február 1.–2019. augusztus 31.) szóló egyéni CEEPUS mobilitási pályázatok feltöltésének határideje: 2018. október 31. (éjfél)... »

  Könyvtárunk nyitva tartása a következő ebben a félévben:

  hétfő 11.30-15.30
  kedd 9.00-13.00
  csütörtök 9.00-13.00
  .. »

  DAAD ösztöndíjak

  2018. szeptember 25.

  A DAAD idén is meghirdeti a 2019/2020-as tanévre szóló ösztöndíjait Németországban továbbtanulni és kutatni vágyó hallgatók, diplomások, oktatók és kutatók számára... »

  Meghívó

  2018. szeptember 19.

  Minden kedves érdeklődőt szeretettel meghívunk Łukasz Musiaka (University of Lodz, Lengyelország) vendégoktatónk alábbi két, szeptember 25-i (kedd) előadására.

  .. »

  Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Győr, Árpád utca 28-32.) keres térinformatikában járatos kollégát. Alkalmas jelentkezőt keresünk a következő 2 éves időtartamban konkrétan megjelenő, projektekkel kapcsolatos feladatokra (Danube Floodplain, Fairway Danube):.. »

  Talajtani vándorgyűlés

  2018. szeptember 3.

  A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara adott helyet a Magyar Talajtani Társaság kétévente megrendezésre kerülő vándorgyűlésnek 2018. augusztus 30. és szeptember 1. között... »

  A részvétel díjtalan, a képzés az EFOP- 3.4.4.- 16 pályázati projekt keretében valósul meg. A továbbképzés kétszer 30 órás blokkból tevődik össze, csak együtt végezhető el, de mindkét eleméről tanúsítványt adunk ki. .. »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Háry Szabolcs nyilvános doktori vitájára. Az értekezés címe: "Macedónia állami egységének politikai földrajzi problémái". A disszertáció és a tézis elérhető a linkre kattintva... »

  A Freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményéhez, az intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A Freemover pályázatokat a rendelkezésre álló hónapkeret erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok... »

  2018. június 4. 7:45
  Szabó Pál Zoltán terem
  Elnök: Dr. Trócsányi András
  Tagok: Dr. Pirisi Gábor, Dr. Tésits Róbert, Dr. Alpek Levente
  Jegyzőkönyvvezető: Masinka Kitti.. »

  A Földrajzi és Földtudományi Intézet a szakdolgozatokat/diplomamunkákat egy példány kötött, egy példány spirálozott és a nyomtatott verziókkal teljesen megegyező PDF verzióban, a Neptun felületén feltöltve, kéri benyújtani a Tanulmányi Osztályra a félév időbeosztásában szabályozott határidőig. .. »

  Előzetes információk alapján az alábbi CEEPUS hálózati mobilitások lesznek elérhetőek a hallgatók és oktatók számára a következő tanévben... »

  Visiting Professor

  2018. április 23.

  E héten Intézetünk vendége lesz Dr. KÜRŞAD ASAN a Selcuk Egyetem (Konya, Törökország) Műszaki Karáról... »

  2018. április 27-én (pénteken) 18:00 órai kezdettel kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében A Szulejmán-titok című dokumentumfilm bemutatójára... »

  Április 21-én, szombaton a TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet vendégei voltak a PTE Gyakorló Általános Iskolájának hetedikes tanulói, akik idén velünk ünnepelték meg a Föld Napját... »

  Álláslehetőség

  2018. április 20.

  A kaposvári székhelyű ELCOM elektronikai és infokommunikációs cég térinformatikai fejlesztéshez ArcGIS/ArcMAP, illetve ArcGIS Pro gyakorlattal rendelkező munkatársat keres... »

  Meghívó

  2018. április 16.

  2018. április 19-én 12:00 órakor kerül sor Dr. Végh Andor habilitációs előadásaira az E/332 teremben... »

  Halmai Ákos szigorlata

  2018. április 16.

  Időpont: 2018. április 25. 9:30

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Halmai Ákos doktori szigorlatára. Tárgyak és kérdezők:.. »

  Visiting Professor

  2018. április 5.

  2018. április 9-én 12 órától a C/II előadóban Prof Dr Kerim KOCAK a Selcuk University (Konya, Törökország) oktatója tart előadást angol nyelven az alábbi címmel: “Mineralogical and geochemical characteristics of the Yesilova ophiolites between Yesilova and Tefenni (BURDUR), SW TURKEY”. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!.. »

  A Jakovali Haszán Pasa Dzsámi csatlakozott a Magyar Földrajzi Társaság és az EUGEO hivatalos 2018. évi Földrajz Éjszakája programsorozatba. Április 6-én délután/este Magyarországon összesen 10 vidéki – Biatorbágy, Eger, Gyöngyös, Miskolc, Pécs, Szeged, Szombathely, Tápiószentmárton, Tata, Tiszaföldvár – és 5 budapesti helyszínen lesznek különböző események. .. »

  Földrajz érettségi

  2018. április 3.

  A Magyar Földrajzi Társaság egyik jelentős célja a geográfia elismertségének, megbecsültségének javítása, többek között a közoktatás területén is. Ugyan a jelentős áttörésre még várni kell ezen a fronton, de most érkezett az a kedvező hír, hogy 2019-től kezdődően az összes gazdaságtudományi szakra, a felvételi pontszámokba beszámítható lesz a földrajz érettségi. Így, azt reméljük, többen fogják választani fakultációs és érettségi tárgyként a földrajzot, és talán többen jönnek földrajzi, földtudományi képzésekre is... »

  2018. március 2-3-án immár tizenegyedik alkalommal tartotta meg a középiskolás diákok számára meghirdetett Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát, földtudományok, víz, környezet és légkör témakörben... »

  Dr. Pap Norbert, a Politikai Földrajzi Fejlődés és Regionális Tanulmányok Tanszéke vezetője 2018. március 7-én megvédte a "Magyarország és a Balkán - Kapcsolati helyek és terek" című akadémiai doktori értekezését... »

  A német EFTAS GmbH terepi adatfelvevőket keres a LUCAS felmérés magyarországi lebonyolításához a tavaszi-nyári hónapokra... »

  Vendégoktató

  2018. március 2.

  CEEPUS kapcsolatainknak hála március 12 és 23 között Intézetünk vendégoktatója/kutatója lesz Dr Eliza Płaczkowska a Lengyel Tudományos Akadémia krakkói Földrajzi Intézetének munkatársa... »

  Meghívó

  2018. február 25.

  Az MTA Doktori Tanácsa meghívja Önt PAP NORBERT „Magyarország és a Balkán – Kapcsolati terek és helyek” című értekezésének 2018. március 7-én de. 11 órakor, az MTA Székháza I. emeleti Felolvasótermében (Bp. V. Széchenyi István tér 9.) tartandó nyilvános vitájára... »

  Meghívó

  2018. február 13.

  2018. február 14-én 14:00 órakor kerül sor Dr. Békési László habilitációs előadásaira a C/V/I. teremben. A tantermi előadás címe: Geopolitika: egy új tudomány születése.. »

  A celldömölki Kemenes Vulkán Park természettudományokkal foglalkozó szakalkalmazottat keres muzeológus munkakörbe... »

  Kedves Hallgatók!

  2018. január 28.

  Idén ismét megrendezésre kerül az Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia (OFKD 2018), május 10-12. között az ELTE szervezésében... »

  Két féléves Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzés indul a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetében. A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek lehet hasznos, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli (földrajzi) információk kezelésével. .. »

  Felhívás

  2017. december 10.

  Az MTA Természetföldrajzi Tudományos Bizottsága, az ELTE TTK Természetföldrajzi Tanszéke és az MTA CSFK Földrajztudományi Intézete tudományos emlékülést szervez Zámbó László geográfus karsztkutató tiszteletére... »

  The conference will be held in the heart of Czech Republic in close vicinity of the Vysočina Geopark which is spread out in the landscape of Bohemian-Moravian Highland. The conference will take place in Vílanec nearby the city of Jihlava on April 25-27, 2018... »

  Meghívó

  2017. november 16.

  2017. november 16-án 14:00 órakor kerül sor Dr. Reményi Péter habilitációs előadásaira az E/331 teremben... »

  Meghívó

  2017. április 26.

  2017. április 26-án 13:00 órakor kerül sor Dr. Fábián Szabolcs Ákos habilitációs előadásaira a C/V/I. teremben... »

  Meghívó

  2016. április 21.

  2016. április 21-én 12:00 órakor kerül sor Dr. Bánhidi Miklós habilitációs előadásaira a BTK-TTK Kari Tanácsteremben... »

  Meghívó

  2016. március 9.

  2016. március 9-én 12:00 órakor kerül sor Dr. Bujtor László habilitációs előadásaira a C/V/I-es előadóban... »

  Meghívó

  2015. december 3.

  2015. december 3-án 12:00 órakor kerül sor Dr. Sebe Krisztina habilitációs előadásaira a C/I-es előadóban... »

  Meghívó

  2015. április 22.

  2015. április 22-én 14:00 órakor kerül sor Dr. Szabó Géza habilitációs előadásaira az E/421-es előadóban... »

  Meghívó

  2014. április 17.

  2014. április 17-én 11:00 órakor kerül sor Dr. Kovács János habilitációs előadásaira a PTE Vargha Damján konferenciateremben... »

  Meghívó

  2014. április 9.

  2014. április 9-én 11:00 órakor kerül sor Dr. Csapó János habilitációs előadásaira a PTE TTK C/IV Prinz teremben... »

  Meghívó

  2014. március 17.

  2014. március 17-én 11:00 órakor kerül sor Dr. Gyuricza László habilitációs előadásaira a BTK-TTK Kari Tanácsteremben... »

  Meghívó

  2012. november 15.

  2012. november 15-én 11:00 órakor kerül sor Dr. Konrád Gyula habilitációs előadásaira a BTK-TTK Kari Tanácsteremben... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Sándor Dénes nyilvános doktori vitájára... »

  A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Tánczos-Szabó László munkahelyi vitájára... »

  Meghívó

  2012. október 25.

  2012. október 25-én 12:00 órakor kerül sor Dr. M. Császár Zsuzsanna habilitációs előadásaira a BTK-TTK Kari Tanácsteremben... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Mérei András doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Háry Szabolcs doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Ovárdics Andrea munkahelyi vitájára... »

  Meghívó!

  2012. szeptember 26.

  A Magyar Földrajzi Társaság Dél-Dunántúli Osztálya minden érdeklődőt szeretettel vár Dr. Jörg Maier: „Neue Strategien für und in ländlichen Räumen - Verbindung von Theorie und Praxis” című előadására... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Balassa Bettina nyilvános doktori vitájára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Izsák Tibor nyilvános doktori vitájára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Szalai Gábor doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Matesz Krisztina doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Varga Anita nyilvános doktori vitájára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Németh Ádám doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Kerese Tibor munkahelyi vitájára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Zachar Zalán doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Hartl Mónika doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Bártfai Endre doktori szigorlatára... »

  A PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Balassa Bettina munkahelyi vitájára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottság valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Varga György nyilvános doktori vitájára... »

  A PTE TTK Doktori és Habilitációs Bizottsága valamint a Földtudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Eördöghné Miklós Mária doktori szigorlatára... »

  Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
  Bővebb információk »

  Rendben