Geoinformatikai szakasszisztens képzés indul a PTE Földrajzi és Földtudományi Intézetében

2017. december 20., 0:00

Két féléves Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzés indul a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetében. A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek lehet hasznos, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli (földrajzi) információk kezelésével.

A résztvevők a képzés során megismerkednek a GIS (Geographical Information System) elméleti alapjaival. Szoftverekkel végzett munka során pedig gyakorlatot szereznek a térbeli objektumok és a hozzájuk kapcsolt adatok tulajdonságaival, használatával és szerkesztésével. A képzés levelező rendszerű, tehát személyes konzultációkra, tanórákra havonta egy hétvégén kerül sor a péntek délutáni és szombati időpontokban. A Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzés részletes akkreditációs anyaga letölthető innen.

A szakirányú továbbképzésen résztvevők tanulmányaik végeztével képesek lesznek felismerni a munkaterületünkön megjelenő térbeli problémákat és azokat megfelelő geoinformatikai szoftverekkel szakszerűen megoldani.

A záróvizsga letétele és szakdolgozat sikeres megvédése után a Pécsi Tudományegyetem Geoinformatikai szakasszisztens (angolul: GIS Assistant) oklevelet állít ki a résztvevők számára.

A képzés díja: 130.000 Ft/félév. Jelentkezéskor kérjük kitölteni a következő linken elérhető űrlapot. További információk Dr. Gyenizse Pétertől kérhetők.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben