Kiadványaink

TERMÉSZETFÖLDRAJZI KÖZLEMÉNYEK TERMÉSZETFÖLDRAJZI KÖZLEMÉNYEK

Lektorált tudományos folyóirat, fő célja a természetföldrajzi kutatások bemutatása, mely széles kitekintésben támogatja azon fiatal kutatók és posztdoktorok munkáinak közlését, akik új tudományos eredményekkel erősítik a hazai geomorfológiai, tájföldrajzi, komplex természet- és társadalomföldrajzi, hidrológiai, klimatológiai, kartográfiai és geoinformatikai ismeretek bővülését. A folyóirat évente két alkalommal közöl tudományos cikkeket, rövid közleményeket, könyvismertetőket és beszámolókat fontosabb eseményekről.


MODERN GEOGRÁFIA MODERN GEOGRÁFIA

Negyedévente, magyar és angol nyelvű cikkekkel megjelenő tudományos folyóirat, amely 2006 óta fogadja a geográfia és társtudományai területén született, illetve azokhoz kapcsolódó publikációk széles körét. Olyan ingyenesen hozzáférhető, „open access” tartalommal rendelkező platformot biztosít, amely szaklektorált formában teszi lehetővé a tanulmányok közlését. A folyóirat törekvése, hogy a területi elemzések minden eddiginél szélesebb spektrumú forrásává váljon, amelyben a társadalom- és természetföldrajz hagyományos és innovatív megközelítései egyaránt szerepet kapnak.


TERÜLETFEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TERÜLETFEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ

A „Területfejlesztés és Innováció” című online folyóiratot 2007-ben indította útjára a Földrajzi Intézet Politikai Földrajzi és Területfejlesztési, valamint Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszéke. Célja, hogy megjelenést biztosítson a terület- és településfejlesztés, területi tervezés, innovációkutatás, környezetfejlesztés és ehhez hasonló területeken születő tudományos eredményeknek. Folyóiratunk nem csak a felsőoktatásban és kutatóintézetben dolgozó elméleti, hanem a területfejlesztés intézményrendszerében, vagy a politikai szférában tevékenykedő gyakorlati szakemberek tanulmányait is örömmel látja. Kiemelt célunk továbbá, hogy fórumot biztosítsunk fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak, hallgatóknak is. A beküldött kéziratok lektorálását a szerkesztőbizottság végzi, évente három lapszámunk jelenik meg.


VII. MAGYAR POLITIKAI FÖLDRAJZI KONFERENCIA VII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia

Készült a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi Intézetében, 2010. november 4–6 között elhangzott előadások alapján.
Szerkesztette: Léphaft Áron és Reményi Péter
Technikai szerkesztők: Kőműves Krisztina és Dömös Mariann


VIII. MAGYAR POLITIKAI FÖLDRAJZI KONFERENCIA VIII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia

A kisebbségek geopolitikája - a VIII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia tanulmánykötete (Pécs, 2012. November 15-16.).
Szerkesztette: Végh Andor
Lektorálta: Békési László, Reményi Péter

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben