Kiadványaink

TERMÉSZETFÖLDRAJZI KÖZLEMÉNYEK TERMÉSZETFÖLDRAJZI KÖZLEMÉNYEK

Lektorált tudományos folyóirat, fő célja a természetföldrajzi kutatások bemutatása, mely széles kitekintésben támogatja azon fiatal kutatók és posztdoktorok munkáinak közlését, akik új tudományos eredményekkel erősítik a hazai geomorfológiai, tájföldrajzi, komplex természet- és társadalomföldrajzi, hidrológiai, klimatológiai, kartográfiai és geoinformatikai ismeretek bővülését. A folyóirat évente két alkalommal közöl tudományos cikkeket, rövid közleményeket, könyvismertetőket és beszámolókat fontosabb eseményekről.


TERÜLETFEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TERÜLETFEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ

A „Területfejlesztés és Innováció” című online folyóiratot 2007-ben indította útjára a Földrajzi Intézet Politikai Földrajzi és Területfejlesztési, valamint Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszéke. Célja, hogy megjelenést biztosítson a terület- és településfejlesztés, területi tervezés, innovációkutatás, környezetfejlesztés és ehhez hasonló területeken születő tudományos eredményeknek. Folyóiratunk nem csak a felsőoktatásban és kutatóintézetben dolgozó elméleti, hanem a területfejlesztés intézményrendszerében, vagy a politikai szférában tevékenykedő gyakorlati szakemberek tanulmányait is örömmel látja. Kiemelt célunk továbbá, hogy fórumot biztosítsunk fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak, hallgatóknak is. A beküldött kéziratok lektorálását a szerkesztőbizottság végzi, évente három lapszámunk jelenik meg.


VII. MAGYAR POLITIKAI FÖLDRAJZI KONFERENCIA VII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia

Készült a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi Intézetében, 2010. november 4–6 között elhangzott előadások alapján.
Szerkesztette: Léphaft Áron és Reményi Péter
Technikai szerkesztők: Kőműves Krisztina és Dömös Mariann


VIII. MAGYAR POLITIKAI FÖLDRAJZI KONFERENCIA VIII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia

A kisebbségek geopolitikája - a VIII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia tanulmánykötete (Pécs, 2012. November 15-16.).
Szerkesztette: Végh Andor
Lektorálta: Békési László, Reményi Péter

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben