Aktuális

Felhívás!

2021. május 12.

A Földtudományok Doktori Iskola PhD-felvételit hirdet a 2021/2022 tanévre!.. »

Ha érdeklődsz a földrajz, a földtudományok, a geoinformatika, a területfejlesztés a turizmus a tanárképzés iránt, akkor arra kérünk, kövesd oldalinkat a közösségi médiában. A távoktatás időszakában sokszínű online rendezvénykínálatokkal, földrajzi földtudományi érdekeségekkel várunk a Facebook és az Instagram oldalunkon!.. »

Online nyílt nap a TTK-n

2021. január 4.

Ebben a tanévben minden másként van, de a megszokott nyílt napunk nem maradhat el. A TTK 2021 január 19-én tárja ki virtuális kapuit, hogy közvetlen és személyes betekintést adjon minden érdeklődőnek a kar és az intézet életébe. Munkatársaink gőzerővel készülnek arra, hogy minél több elemet, minél szórakoztatóbb módon tudjunk bemutatni kínálatunkból és mindennapjainkból. .. »

Karunkon és intézetünkön mindannyian hiszünk abban, hogy csak közös felelősségvállalással, a szakemberek ajánlásait messzemenően betartva tarthatjuk kordában és győzhetjük le végül a jelenlegi járványt. Intézetünk támogatja azok erőfeszítéseit, akik az egészségügyben, szociális ellátásban, közoktatásban, közszolgáltatásokban dolgozva első vonalban küzdenek a járvány ellen és természetesen azokat a – karunkon is dolgozó - kutatókat, akik az idővel versenyt futva igyekeznek jobban megérteni a vírus természetét és megoldásokat teremteni a társadalom számára. Erőfeszítéseiket azzal tudjuk támogatni, hogy amíg a veszélyhelyzet elmúlta meg nem engedi, oktatásunkat, saját találkozóinkat, minden tevékenységünket online bonyolítjuk le. Együtt sikerülni fog, és reméljük, hogy 2021-ben már ismét élőben találkozhatunk hallgatóinkkal!.. »

Az egyetemeken képzett természettudományi szakamberek tudása az egész közösség jövőbeni fejlődését szolgálja. Ezt felismerve, a hazai felsőoktatásban, így a PTE TTK-n bőségesen állnak rendelkezésre állami ösztöndíjas helyek azok számára, akik ezeket a pályákat választják, beleértve a földrajzi és földtudományi szakokat. Képzésed ideje alatt, amennyiben a minimális tanulmányi követelményeket teljesíted, nem kell önköltséget fizetned, sőt, kiemelkedő eredményeiddel, önálló diákköri munkáddal vagy szakmai közéleti tevékenységeddel ösztöndíjak elnyerésére is esélyes lehetsz. Részleteket minderről a TTK honlapján találsz... »

2020. október 15-től elérhető a felvi.hu oldalon a 2021 szeptemberétől induló szakok jegyzéke, amelyekre a normál felvételi eljárásrend keretében kell jelentkezni. Intézetünk a tavalyi évvel megegyezően az alábbi szakokat hirdeti meg:.. »

Hírarchívum... »

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben